Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Πέρκα με λαχανικά στο φούρνο

Μία νοστιμότατη συνταγή για ψάρι, ιδανικό μεσημεριανό με λίγες θερμίδες και λιπαρά αν είμαστε προσεκτικοί με το ελαιόλαδο. Εγώ έβαλα 4 κ.σ. συνολικά στο φαγητό για την πιο light εκδοχή του, αλλά σίγουρα “σηκώνει” περισσότερο. Επίσης, δοκιμάστε να προσθέσετε ή να παραλείψετε όποια λαχανικά θέλετε.






ΥΛΙΚΑ
·      
2 φιλέτα πέρκας
2 πατάτες μικρές
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
4 καρότα
2 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
Χυμός από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο  
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε ροδέλες και εκτός από τις ντομάτες τα ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ (ή γάστρα) με το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κ ελαιόλαδο.

Πάνω τους τοποθετούμε την πέρκα και από πάνω τη ντομάτα σε ροδέλες. Αλατίζουμε κ λίγο από πάνω και βάζουμε λίγο ακόμα λαδάκι και λίγο νερό.  


Ψήνουμε στον αέρα για λίγη ώρα σκεπασμένο και μετά ξεσκεπάζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά, συνολικά περίπου 50 λεπτά στους 180.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...